Satu Silvo

Helmikuun pyöräilijä

Kuka olet?
Olen Satu Silvo, näyttelijä, yrittäjä ja kouluttaja.

Minkälainen pyöräilijä olet?
Minusta tuli sähköpyöräilijä kun sain uuden polven. Pyöräilen työmatkat ja muutenkin aina kun voi. Lumi on oikeastaan ainoa isompi este.

Millainen voisi olla sinun pyöräilytekosi?
Huolehdin osaltani siitä, että kaikilla on turvallista. Olen huomaavainen pyöräilijä, ratkaisuni liikenteessä ovat ystävälliset.

Mikä on pyöräilyssä parasta?
Sähköpyörällä elää “nytkun-elämää” eli elämää nyt, eikä sitten kun on kesä ja lämmintä. Kaikki kelit tulevat iholle ja luonto tulee lähelle. Kun tekee pienen lisälenkin kotiin palatessa, voi löytää itsensä Hertsikan arboretumin lintutornista katselemasta satoja muuttolintuja. Joskus pyörä voi viedä katselemaan auringonlaskua Lauttasaareen marraskuussa, kun muuten on pilkkopimeää. Pyörä on myös vienyt rantaryteikköön seuraamaan kahlaajia.

Pyörällä pääsee nopeasti Stadissa melkein minne vaan, eikä tarvitse miettiä parkkipaikkoja. Sähköpyörän selkään jaksaa aina hypätä ja sillä jaksaa ajaa, vaikka olisi väsynyt. Sähköpyörällä menee ylämäet kevyesti, jos vain haluaa keventää. Sähköpyörällä voi ”sunnuntaiajella” kymmeniä kilometrejä tai polkea halutessaan niin kovan treenin kuin haluaa.


Miten kannustaisit muita pyöräilemään?

Tällaisenakin talvena kun lunta on vain nimeksi, on tosi kiva pyöräillä - vehkeet pitää vaan olla kunnossa ja hengitys suojattu.

Heitä haaste toisille - mitä pyöräilytekoja haluaisit tänä vuonna nähdä tehtävän?
Haasteeni on, että pyöräillään ystävällisesti ja toiset huomioiden. Lopetetaan ilman valoja ja heijastimia ajaminen. Varmistetaan, että näymme vastaantulijoille, niin kävelijöille kuin autoille, ja että vauhti ja ratkaisut liikenteessä ovat ystävällisiä ja huomaavaisia. Huolehditaan toistemme turvallisuudesta!

100 Pyöräilytekoa

Pyöräliitto
Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
www.pyoraliitto.fi

Pyöräilykuntien Verkosto
Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
www.poljin.fi