Vertteli-tonttu pyörän selässä kalliolla

Kuka olet?
Mie olen Vertteli-tonttu. Joulupukin luotettava apuri Joulupukin Kammarilta, täältä Napapiiriltä.

Minkälainen pyöräilijä olet?
Luokittelisin itseni hurjapäiseksi pyöräilijäksi. Pyöräily alamäkeen ja metsässä on parasta, mutta kypärää ei tule unohtaa!

Millainen voisi olla sinun pyöräilytekosi?
Meikäläisen pyöräilyteko voisi olla semmoinen, että seuraavan kerran, kun Joulupukki antaa tehtäväksi lähteä tarkistamaan, ovatko lapset olleet Ranualla kilttejä, suoritan tärkeän tehtävän pyörällä.

Mikä on pyöräilyssä parasta?
Silloin kun yhdistetään mikä tahansa menopeli ja meikäläinen niin vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat aina menossa mukana. Ja niistä mie tykkään! Pyöräilyssä ehkä parasta on se, että pyörällä pääsee helposti semmoisiinkin paikkoihin, mihin esimerkiksi poroilla tai rattikelkalla ei pääse.

Miten kannustaisit muita pyöräilemään?
Tonttuna saan hirmuisesti kysymyksiä siitä, että olenko mie oikea tonttu ja mitä me tontut oikein tehdään. Joulupukki on delegoinut meille hirmuisen listan tehtäviä ja sen vuoksi tonttuja viliseekin joka puolella. Jos minut tai jonkun muun tontun haluaa bongata itse työssään, yksi hyvä mahdollisuus siihen on lähteä pyöräretkelle. Retkellä vastaan saattaa tulla esimerkiksi tarkkailijatonttu, metsätonttu, kaupunkitonttu, kauas kotoaan eksynyt saunatonttu tai sitten minä Vertteli-tonttu!

Heitä haaste toisille - mitä pyöräilytekoja haluaisit nähdä tehtävän?
Mie heitän tämän haasteen kaikille maailman lapsille! Mitä enemmän aikaa vietetään ulkoillen, sen parempi!

100 Pyöräilytekoa

Pyöräliitto
Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
www.pyoraliitto.fi

Pyöräilykuntien Verkosto
Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
www.poljin.fi