Oululaisen Linnainmaan 2ab luokka koulun pihalla polkupyörien kanssa.

Keitä olette?
Olemme Oulun normaalikoulun Linnanmaan yksikön 2ab-luokka. Koulumme on Liikkuva koulu, ja meillä pyöräily on sallittu myös koulun pienemmille oppilaille. Haluamme kannustaa oppilaita pyöräilemään niin kouluun kuin vapaa-ajallakin. Koulujen Kilometrikisaan osallistuimme, koska haluamme kannustaa oppilaita pyöräilemään koulumatkansa. Tammikuussa järjestimme oman Koulumatkakisan, jonka tavoitteena oli saada kaikki koulun oppilaat kulkemaan koulumatkat liikkuen myös tammikuun pakkasilla.

Vanhemmat ovat vastuussa siitä, että opettavat meille lapsille turvallisen reitin kouluun ja huolehtivat tarvittavista varusteista, kuten esimerkiksi pyöräilykypärästä.

Minkälaisia pyöräilijöitä olette?
Suurin osa meistä kulkee koulumatkat pyöräillen, loput kävellen. Välillä pyöräilemme myös harrastuksiin, jos ne ovat lähellä kotia. Perheen kanssa on mukava tehdä pyöräreissuja esimerkiksi kaupungille tai puistoon. Useat meistä pitävät myös maastopyöräilystä metsässä. Metsässä on jännittävää pyöräillä, koska siellä on juuria, joista pyörä pomppii.

Millainen voisi olla 2ab:n pyöräilyteko?
Pyöräilytekomme voisi olla talvipyöräily täällä Oulussa. Monet meistä pyöräilevät kouluun myös talvella. Talvella pitää olla varovainen, ettei liukastu. Välillä pyörää voi joutua taluttamaan, jos tiellä on paljon loskalunta.

Mikä on pyöräilyssä parasta?
Pyöräilystä saa energiaa. Se on hyvää ja mukavaa kuntoilua. Pyöräily tuo hyvän mielen esimerkiksi silloin kun on kiukkuinen. Se rauhoittaa.

Miten kannustaisitte muita pyöräilemään?
Haluaisimme kannustaa muita 1–2 -luokkalaisia lapsia pyöräilemään myös talvella. Lumen päällä pyöräily on mukavaa. Aura-autoja kannattaa kuitenkin varoa.

Heittäkää haaste toisille kouluille - mitä pyöräilytekoja haluaisitte tänä vuonna nähdä tehtävän?
Toivoisimme, että tänä vuonna olisi samanlaisia kisoja koulussa kuin viime vuonna ja haastamme mahdollisimman monta suomalaista 1–2 -luokkaa osallistumaan Koulujen Kilometrikisaan lokakuussa.

Kuva: Sanna Kaijalainen

100 Pyöräilytekoa

Pyöräliitto
Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
www.pyoraliitto.fi

Pyöräilykuntien Verkosto
Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
www.poljin.fi